Tuotteet

Tavoitteenamme on tuottaa puhdasta ja turvallista lähiruokaa lampaasta. Määtilan lampaat ruokitaan omalla tilalla tuotetulla heinällä ja kauralla. Lampaat saavat laiduntaa toukokuusta aina loka- ja marraskuun vaihteeseen asti niin kauan kuin laitumilla syötävää riittää. Pitkä laidunkausi antaa lihalle hienon maun.

Määtilan karitsoista saadaan vähärasvaista ja maukasta lihaa, joka myydään pääasiallisesti suoramyyntinä. Tilalla on omat jakelupisteet mm. Turussa. Ota yhteyttä, mikäli haluat mukaan sähköpostilistalle jolla tiedotamme lihatuotteidemme jakeluista. Osallistumme myös REKO-jakeluihin mm. Turussa, Paraisilla, Kaarinassa ja Loimaalla.

Ajoittain lihaa myös jalostetaan (mm. savustus ja palvaus, makkarat ja säilykkeet).

Saatavana olevat lihatuotteet on esitelty hinnastossamme. Lisätietoa lihatuotteista (mm. makkaroiden ja säilykkeiden tuoteselosteet) löytyy myös nettikaupastamme ja tuoteselostesivultaReseptilinkeistä löytyy monia herkullisia vinkkejä karitsan- ja lampaanlihan valmistukseen.

Lihatuotteiden lisäksi myymme taljoja ja taljatuotteita. Ahvenanmaanlampaan taljat ovat upeita uniikkikappaleita sekä villaltaan ja väritykseltään erilaisia. Ne sopivat erinomaisesti sisustamiseen ja myös käyttöesineiksi. Taljan laatuun vaikuttaa paljon kerinnän ajoitus. Kaikki taljamme muokataan kotimaassa.

Pässikaritsoiden sarvista valmistamme käsityönä myyntiin sarvituotteita, mm. koruja, lautasliinarenkaita, huivisolkia ja naulakoita.

Lampaamme keritään kaksi kertaa vuodessa. Ahvenanmaanlampaan villa on hyvin ainutlaatuista. Siinä on erittäin tiivis pohjavilla ja karkeampi päälivilla. Myymme raakavillan lisäksi villalankoja ja muita villatuotteita. Pitkäsäikeinen villa sopii hyvin varvasvillaksi sekä monenlaiseen askarteluun.

Myös muita tuotteita löytyy nettikaupastamme.

DSC_0698